Få et godt og næsten gratis website

Du kan nemt få et grafisk professionelt og funktionsrigt website, uden det behøver koste en bondegård.

Du kommer langt for 1000 kr.

For kun 100 USD om året kan man på wordpress.com få sit eget Wordpress site. Wordpress er verdens mest udbredte system til små og mellemstore websites. For et beskedet beløb kan man tilkøbe gennemarbejdede designs (såkaldte themes), der giver vidtgående muligheder for at tilpasse logo, farver, skriftsnit, disponering af sider, menuer og meget andet. Med andre ord når du langt for et lille beløb. Du kan prøve dine ideer af og teste dit site på dine brugere, uden at brænde en halv million af.

Du får også avancerede funktioner til beskeden pris

Én ting er designet, noget andet er funktionaliteten. Måske har du brug for et multisproget site, brugerinteraktion, login med Facebook og meget andet. Også her er kan du komme langt for små penge. Især Wordpress har en række udvidelsesmoduler, som er plug-and-play. Et eksempel er Wordpress Multi Language, som håndterer flersprogede websites. Her betaler du et beskedent beløb (79 USD pr. 22. juni 2015), og får uden videre et site med en ægte og velfungerende håndtering af flere sprog. Den slags kan hurtigt løbe op i flere hundrede tusinde, hvis man skal have det specialkodet. Kan du holde dig til standard byggeklodserne, kommer du hurtigt og billigt frem.

Det er dyrt og ikke nødvendigvis godt at være unik

Webbranchen har fostret mange kostbare, specialtilpassede og alligevel dårlige websites. Ofte starter det med en kunde, der ikke helt ved, hvad han vil have. På webbureauet for kunden at vide, at han er helt speciel og har brug for et innovativt website med en distinkt grafisk karaktér - måske endda en helt ny grafisk identitet. Derfra udvikler projektet sig, først og fremmest eksploderer projektets budget, samtidig med at der opstår risici for brugervenlighedsproblemer og dårlig søgemaskineoptimering. Idet budgettet vokser, har kunden kun ét skud i bøssen. Fejler projektet, er der ikke økonomi til at starte forfra. Start med at gøre dig klart, at du på de fleste områder har brug for et standard website. Du har næppe brug for:

  • en særligt innovativ navigation,
  • en ny form for billedhåndtering,
  • en skræddersyet sproghåndtering
  • o.s.v.

Prøv i stedet at gå så langt som muligt med standard byggeklodser, og byg først bagefter ovenpå med specielle forbedringer.

Når specialudvikling er berettiget

Ikke alt er muligt med standard byggeklodser. Mange virksomheder og organisationer har fx behov for:

  • integration til andre systemer, fx mellem website og økonomisystem,
  • avanceret brugerhåndtering, fx at brugerne kan genbruge login på tværs af forskellige websites,
  • særlige krav til håndtering af brugere, og
  • søgning på tværs af flere websites.

Der kan også være særlige behov for at skabe et særligt design, som rummer specielle interaktionsmuligheder. Da kan en skræddersyet løsning være den eneste vej at gå.

Prøv os af

Overvejer du om Drupal eller Wordpress matcher dine behov? Kontakt os for en snak om dine muligheder